Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Almería. De kust bij Almería heet de Costa de Almería en is 219 kilometer lang, met zonnige stranden. De regio kent gemiddeld de meeste zonuren per jaar van Europa.

Ten westnoordwesten van de stad ligt de Sierra Nevada, en aan de andere kant hiervan ligt de stad Granada.

Bij Almería ligt een vliegveld en een circuit, verder heeft de stad een treinstation. Vanuit de haven van Almería kan men de oversteek naar Noord-Afrika maken. Er zijn overtochten van Transmediterranea naar onder meer de Spaanse exclave Melilla, het Marokkaanse Nador en Al Hoceima. De oversteek naar Afrika vanaf Almería is echter veel duurder dan die vanuit Algeciras of Tarifa, aangezien de afstand van deze laatste steden tot Afrika veel kleiner is.

Almería kent een Woestijnklimaat (BWh, Klimaatclassificatie van Köppen) met relatief warme winters (9°C – 17°C) en zomers (24°C – 33 °C). Tijdens de zomermaanden kan de maximale temperatuur zelfs de grens van 40°C overschrijden. Het is de enige stad binnen continentaal Europa waar nog nooit officieel een temperatuur onder het vriespunt is waargenomen, de laagst gemeten temperatuur was +0,1°C in januari 2005.

Met een gemiddelde van 2994 zonuren en 108 compleet onbewolkte dagen, is Almería één van de zonnigste steden van Europa.

Tips:

  • 16e eeuwse Kathedraal
  • Alcazaba (Arabisch fort)
  • Muralla de Jairan
  • Sala de Prehistoria (museum over de prehistorische tijd)
  • Sala de Historia Antigua (museum over de oudheid)
  • Torre de los Espejos

Accommodatie in deze omgeving


Booking.com

De locatie