Wie van natuur en avontuur houdt moet in de buurt zeker op zoek naar Barranco Blanco. Barranco Blanco in Coin is een van de meest spectaculaire natuurlijke landschappen van de provincie Malaga.

Als er één plek is met kristalhelder water, witte stenen en weelderige vegetatie is het Barranco Blanco; waar de rivier Alaminos onderdak biedt aan otters en barbeel, wilgen en kamperfoelie.

We moeten het gebied rustig benaderen om te voorkomen dat we het evenwicht verstoren. Deze rivier, permanent stromend, is de belangrijkste zijrivier van de rivier de Fuengirola. We zitten in een natuurlijk paradijs tussen Alhaurin El Grande en Coin. Het water begint zijn reis onder de grond en komt aan de oppervlakte wanneer ze in contact komt met peridotiet, het vreemde magmatische gesteente. Het is La Fuente (De bron).

In de zomermaanden mag je enkel parkeren op 45 wandelminuten afstand. Maar wat je dan tegenkomt is een aards paradijs. Een aldoor stromende rivier in het binnenland tussen Coín en Alhaurin el Grande. Een schitterend wandelpad, die je op enkele plekken enkel zwemmend kan doorsteken.

Het ligt verscholen op de weg van Alhaurin el Grande naar Coin (aan BP-station richting Coín/Marbella). In de buurt van kilometerpaal 4 moet je links afslaan. Loop vanaf je parkeerplaats door tot het gele bord (zie foto’s) en loop dan het bos in. Je hoort vanzelf de rivier die je kilometers kan volgen stroomopwaarts. Let op: Waterschoenen zeker aan te raden!

Google Maps

Accommodatie in deze omgeving

Booking.com

De locatie