De bodega werd in 1998 opgericht door de heer Joaquín Rivero, die besloot om de continuïteit te geven aan de familietraditie in de sherry-industrie.

De Bodegas Tradicion vind zijn oorsprong in 1650, ‘Bodega J.M. Rivero ‘, de oudste van de sherry huizen. J.M. Rivero was leverancier van de Koninklijke Huizen van Spanje en Portugal en de wijnmakerij kregen verschillende internationale beloningen.
De oprichter was de heer Diego Cabeza de Aranda y Zarco. De merknaam CZ komt overeen met de initialen van de laatste namen van de stichter, toen zijn dochter trouwde met de heer Joaquín María Rivero y González, werd wijnmakerij omgedoopt tot Bodegas JM Rivero.

Het wijnhuis werd een zeer succesvol bedrijf in de 19e eeuw, 188 wijnvaten en wereldwijd bekende merken als Solera Cabeza 1770, Tixera 1783, Trafalgar 1805, Viejo Oloroso CZ, Pedro Ximénez del Carnero, San Enrique, Moscatel Menudo PAR, Pajarete Menchaca, Fino Viña del Barco, Fino Rivero, Mantecoso, Amontillado el Gallo, Brandy el Gallo, Brandy Montesión en Brandy Trafalgar.

Bodegas JM Rivero werd in 1991 verkocht aan een andere wijnhandelaar en onmiddellijk nadat de heer Joaquín Rivero begon met het herstel van de familietraditie, door middel van een nieuw wijnhuis op te richten en een andere strategie te voeren onder de naam ‘Tradicion’, was er een comeback van de traditionele stijlen en processen van Jerez wijnen “.

Een oud sherry pakhuis werd overgenomen en na de restauratie van de opslagplaats kwamen de eerste vaten naar Bodegas Tradición. Het nastreven van de beste soleras was de belangrijkste doelstelling van het bedrijf, evenals de inkoop van oude en eerste klas Amerikaanse eiken vaten om de wijnen, die werden geselecteerd door het team van deskundigen, op te slaan.

Adres: Calle Cordobeses, 3, 11408 Jerez de la Frontera, Cádiz
Telefoon: 956 16 86 28