Cabo de Gata Níjar Natural Park in de zuid-oostelijke hoek van Spanje (Oostelijk deel van de baai van Almería), is het grootste beschermde kustgebied van Andalusië, een wild en geïsoleerd landschap met een aantal van Europa’s meest originele geologische kenmerken. Het is de enige regio in Europa met een echt warm woestijnklimaat .

De gelijknamige bergketen van de Sierra del Cabo de Gata met zijn hoogste piek El Fraile, is in Spanje de grootste vulkanische rotsformatie met scherpe pieken en rotsen in rood/ oker-tinten. De hoge kliffen aan de Middellandse Zee worden verscheurd door geulen die leiden naar verborgen baaien met witte zandstranden, een aantal van de mooiste in Andalusië.

Offshore zijn er tal van kleine rotsachtige eilandjes en onderwater uitgebreide koraalriffen vol met mariene leven.  Het is de droogste locatie in Europa en het enige continent met een subtropisch of “warm” woestijn klimaat, met  gemiddelde jaarlijkse temperaturen boven de 18 ° C (64 ° F). In 1997 werd het gebied aangewezen als een UNESCO Biosphere Reserve. De naam ‘Cabo de Gata’ betreft de minerale agaat die vroeger gewonnen werd in dit gebied.

TIP: bezoek het park bij voorkeur in het begin van het voorjaar (maart)

Accommodatie in deze omgeving


Booking.com

De locatie