Estepona ligt aan de voet van de roodkleurige Sierra Bermaja en is één van de belangrijkste badplaatsen van de Costa del Sol.

Estepona is een stad en gemeente in de Spaanse provincie Málaga in de regio Andalusië met een oppervlakte van 137 km². In 2016 telde Estepona 66.683 inwoners. Jaarlijks verdrievoudigt de bevolking zich tijdens de zomermaanden. De plaats ligt aan de voet van de Sierra Bermeja en men kan er genieten van 20 kilometer strand, golfbanen, een jacht- en vissershaven, gerenommeerde restaurants, bars, boetieks, nachtclubs en een duikclub.

Tips:

Oude wijk
Hier is het ‘typische pueblo blanco’ gevoel terug te vinden: smalle straatjes en witgekalkte huizen, smeedijzeren hekken en een bloemenpracht aan de balkons

Torre del Reloj
De wachttoren die herinnert aan de angst voor de Barbarijse zeerovers (oude wijk)

Orquidario de Estepona
Het gebouw Orchidarium Estepona, dat is verdeeld in twee niveaus, die op verschillende hoogtes en gescheiden is door een prachtig bos van bamboe, heeft een oppervlakte heeft van 1.000 vierkante meter. Bezoekers kunnen genieten van visuele attracties, zoals een meer, een waterval van meer dan 15 meter en drie glazen koepels, waarvan de hoogste stijgt tot 30 meter en een prachtig beeld biedt van binnenuit. Met meer dan 5000 planten en 1.300 soorten orchideeën uit de hele wereld. Het vertegenwoordigt de grootste Europese collectie en één van de grootste in de wereld.

Wandelroute Rio Castor
Deze route loopt langs de bedding van het riviertje de Castor, een van de rivieren die ontspringen in het zuiden van de Sierra Bermeja-heuvels in de buurt van Estepona.

Plaza de toros
Deze modern stierenvechtersarena is ontworpen in de vorm van een krater in 1972. Deze is zo ontworpen zodat toeschouwers hun zitplaatsen van bovenaf kunnen bereiken

Accommodatie in deze omgeving


Booking.com

De locatie