• Jerez is bekend als de sherrystad (“Vino fino” of “Vino de Jerez“). Als men door de straten wandelt dringt de geur van Sherry door de witgekalkte muren van de bodega’s heen.Op de muren staan de namen van de grote landeigenaren, zoals Pedro Domecq die grote delen van Andalusië rond Jerez bezitten en de grond verbouwen of gebruiken om (vecht-)stieren en paarden te fokken.
  • In augustus/september van ieder jaar wordt er de Vendimia gehouden, een driedaags druivenoogstfeest met kermis en markten.
  • In Jerez is de Paardenrijschool “Fundación Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre” oftewel de “Koninklijke Andalusische School van de Hippische Kunst” gevestigd. Deze school geniet een goede reputatie. In de school worden paarden en berijders getraind en vinden tevens shows plaats. Daarnaast kent Jerez nog de “Yeguada de la Cartuja“, die soortgelijke activiteiten uitvoert. Eens per jaar in het voorjaar wordt er de “Feria del Caballo” gehouden, een grote paarden-/veemarkt annex kermis, die drie dagen duurt en waar prijsvee van over de hele wereld te bezichtigen en te koop is.
  • Jerez de la Frontera kent een luchthaven die vooral in de zomermaanden redelijk draait.
  • Daarnaast heeft het een bekend racecircuit, het “Circuito Permanente de Jerez“.
  • Jerez wordt wel de hoofdstad van de Flamenco genoemd. Hoewel heel Andalusië grote Flamenco-artiesten heeft voortgebracht, bevindt zich hier de officiële academie van de Flamenco, het “Centro de Baile Jerez“.

Accommodatie in deze omgeving


Booking.com

De locatie