Het museum werd geopend in 2010 en huisvest de privécollectie van de Portugese autofanaat Joao Magalhaes. De collectie heeft een waarde van ongeveer 25 miljoen euro en is een van de belangrijkste oldtimercollecties ter wereld. Het museum vind je in één van Málaga’s mooiste gebouwen, de oude tabaksfabriek (Fabrica de Tabacos). Het gebouw uit 1927 is zorgvuldig verbouwd tot een expositieruimte met meer dan 80 antieke en moderne auto’s. Deze collectie wordt aangevuld met een modecollectie uit de jaren 1920-1950. In totaal behelst het museum ruim 6000 m2 oppervlakte, met schitterende hoge plafonds en lange hoge ramen waardoor het zonlicht lijkt te dansen op de mooie gepolijste motorkappen. 

De eerste auto in de tentoonstelling is zo oud dat het meer op een paardenkoets lijkt.  In het museum word je door verschillende tijdperken en thema’s geleid,  zoals ‘Belle Epoque’, ‘Art Deco 30s’, ‘Dolce Vita 50s’ en ‘English Tradition’.

Naast auto’s met op de zijkanten vlammen geschilderd en super krachtige geluidssystemen, heeft Tuning (of pimpen zoals het in de VS bekend is) een echte “jetset-auto”: een zwarte Rolls-Royce bekleed met Swarovski-kristallen.  Het museum herbergt ook mooie exemplaren van Bugatti, Auburn, Bentley, Jaguar, Ferrari en Mercedes – je kunt een groot aantal verzamelobjecten uit vervlogen tijden bewonderen.

Modemuseum Málaga

 Naast de auto’s vind je een mode-afdeling met 200 stukken Haute Couture in 7 modetentoonstellingen die deel uitmaken van “Maga Sublime Collection”.

Accommodatie in deze omgeving


Booking.com

De locatie