Cristina Hoyos, een van de meest erkende bailaoras en choreografen in de geschiedenis, heeft dit museum opgericht als een artistiek erfgoed van haar carrière. Het ligt op vijf minuten van de kathedraal en de Giralda, een van de meest bekende plekken in Sevilla, en in een 18e-eeuws gebouw waar de meest traditionele architectuur is gecombineerd met een aantrekkelijk eigentijds ontwerp.
Het is een museum dat je uitnodigt om jezelf onder te dompelen in de magische wereld van flamenco. In de vier verdiepingen kun je de passie van de dansers en artiesten in de shows beleven, de eeuwenlange geschiedenis van flamenco-kunst ontdekken in de interactieve tentoonstelling, ontdekken hoe hedendaagse artiesten het flamenco-gevoel vastleggen … en de evolutie van flamenco volgen vanaf het begin tot de erkenning als immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid.

Alegría, Soleá, Seguiría, Taranto, de Tangos, de Guajira

Ben je klaar om de oorsprong van flamencodansen te achterhalen? Het Flamenco-dansmuseum bevindt zich in het oude centrum van Sevilla, op vijf minuten lopen van de kathedraal en de Giralda, een van de meest historische plekken in Sevilla, en wordt gehost in een achttiende-eeuws gebouw dat volledig is gerenoveerd en ingericht. Dit interactieve museum is opgericht door Cristina Hoyos, een van de beroemdste dansers en choreografen uit de geschiedenis. Dompel jezelf onder in de magische wereld van flamenco door zijn stijlen: Alegría, Soleá, Seguiría, Taranto, de Tangos, de Guajira … Jurken uit verschillende tijdperken, interactieve schermen, tentoonstelling van kunstwerken … het Flamenco-dansmuseum biedt een unieke kans om het belangrijkste culturele levende geheel in Andalusië te leren kennen.
Er is geen betere plek om de passie en elegantie van de beste dansers van de wereld te voelen in alle stukken van het museum! Je zult elk detail van hun jurken en kleding kunnen zien terwijl je de evolutie van flamenco leert van een populaire volkskunst tot een culturele instelling.

Alles over flamencodansen, in het hart van Sevilla!

Accommodatie in deze omgeving


Booking.com

De locatie

Voeg jouw beoordeling toe
1
2
3
4
5
Plaatsen
     
Annuleer

Schrijf je beoordeling

Museo del Baile Flamenco
Gemiddelde beoordeling:  
 0 beoordelingen