In Nerja is zo’n 16 kilometer strand te vinden, die smaller, maar vooral rustiger zijn dan de stranden aan de Costa del Sol.  Burriana is het beste en grootste strand, waar men komt door de wandelroute Paseo de los Carabineros, ten oosten van het Balcón de Europa, te nemen. Watersport en toerisme zijn dan ook belangrijke bronnen van inkomsten.  Ten oosten van de stad liggen een reeks kleine beschutte stranden en inhammen, van elkaar gescheiden door kliffen en andere rotspartijen. Nerja kent veel leuke winkelstraatjes en ontelbaar veel gezellige restaurantjes zowel aan de kust als in het historisch centrum.

Balcón de Europa

Deze prachtige mirador in het historisch centrum, is een promenade boven op een klif die de zee in steekt. Deze mirador werd gebouwd op de plek waar ooit het kasteel stond. Het grote plein is in een park veranderd, en het is er heerlijke vertoeven met een werkelijk adembenemend uitzicht over de zee en de kliffen. Bij helder weer is zelf de kust van Marokko te zien.

Cueva de Nerja

Even buiten Nerja liggen druipsteengrotten waar vele archeologische vondsten zijn gedaan en waar muurschilderingen van zo’n 20.000 jaar oud zijn gevonden. In de ‘Sala de la Cascada’ of ‘Sala del Ballet’ (Waterval- of Balletzaal) wordt jaarlijks (half juli)  een muziek- en dansfestival gehouden.
http://www.cuevadenerja.es

Museo de la Historia de Nerja

In dit museum, dat sinds 2011 geopend is, kunnen bezoekers een wandeling maken (deels audiovisueel) langs de verschillende periodes van de geschiedenis van Nerja.