Sanlúcar de Barrameda is een gemeente in de Spaanse provincie Cádiz in de regio Andalusië met een oppervlakte van 171 km² en staat bekend om zijn Manzanilla; een kruidige, strogele  en droge sherry met een beetje zilt achtige smaak die een uitstekende begeleider is van schaal- en schelpdieren.  Sanlúcar de Barrameda maakt onderdeel uit van de befaamde ‘ sherry driehoek’ samen met Jerez de la Frontera en  El Puerto de Santa María.

Het hart van de oude stad is het Plaza del Cabildo,  een plein,  omringd met palmbomen,  bars en restaurants. In het Noorden is de Plaza de San Roque waar de dagelijkse markt wordt gehouden. Vlakbij is de 15e eeuwse Iglesia de la Trinidad met zijn mooie Mudejar plafond. Als je aldaar omhoog loopt bezoek dan ook de Palacio de Orleans y Borbón, met zijn flamboyante neo-Mudejar architectuur.  In dezelfde omgeving is de beeldschone Iglesia de Nuestra Señora de la O, in de kleine Plaza de la Paz. Deze kerk dateert uit de 13e eeuw.

Sanlúcar kent ook faam om zijn spectaculaire paardenraces dat uit 1845 dateert. Ieder jaar in augustus rennen op het adembenemende goudgele strand renpaarden die  worden toegejuicht door een menigte van toeschouwers. Het is uitgegroeid tot een internationaal evenement waar ook andere landen aan deelnemen. Er wordt gewed op de paarden en er zijn geldbedragen van miljoenen euro’s te winnen.

 

Accommodatie in deze omgeving


Booking.com

De locatie