Vanwege de fijn uitgevoerde islamitische kunst en de zeer grote waarde van de kunstschatten, is het een populaire trekpleister voor kunststudenten in Europa. Binnenin zijn er mooie decoraties die toegeschreven worden aan Yusuf I. Veel kunstschatten van het Alhambra zijn gerestaureerd en zo een goed voorbeeld van Moorse kunst op het Europese vasteland.

Wie het Alhambra wil bezoeken, moet vooral rekening houden met de quota die de UNESCO heeft gesteld qua bezoekersaantallen: per dag mag maar een beperkt aantal bezoekers het Alhambra binnengaan, dus wie op goed geluk een bezoek wil brengen, loopt een groot risico niet toegelaten te worden, en vooraf boeken is verstandig. Evengoed valt er rondom het Alhambra ook veel te zien, want de natuur en omgeving en het bouwwerk aan de buitenkant zijn op zich al de moeite van het bezoek waard, met uitzicht op de Sierra Nevada en de vlakte van Córdoba.

In de tuinen van het Alhambra staat de Parador van Granada, het vroegere klooster van Sint-Franciscus waar oorspronkelijk de katholieke koningen werden begraven. Verder vindt men er het Generalife.

Openingstijden:

Maandag t/m zondag: 8.30-18.00 (oktober t/m april)

Maandag t/m zondag: 8.30-20.00 (maart t/m september)

Je kunt het Alhambra ook in de nacht bezoeken (20.00-21.30 in de wintermaanden en 22.00-23.30 in de zomermaanden). Dit kan alleen op vrijdag en zaterdag. Houd er wel rekening mee dat dan alleen het Nasrid Paleis is geopend en er slechts toegang is voor 400 personen.

Het is mogelijk om ook alleen de tuinen te bekijken. De tuinen die je kunt bezoeken, zijn de volgende:

Alhambra: Cypress Walk, Secano en San Fransisco Gardens

Alcazaba: Adarves Gardens

El Partal: Gardens en Walk, Rauda, Yusuf III Palace en Towers Walk

Generalife: Palace, Low Gardens, High Gardens en Water Stairs

TIP

Omdat het Alhambra tot de UNESCO lijst behoort, is er besloten dat er maar een bepaald aantal mensen per dag naar binnen mag. Daarom is het verstandig om van te voren een ticket te boeken.

In de zomermaanden kunnen de tickets ontzettend snel uitverkocht zijn. Vooral de maand mei is erg populair. Houd er rekening mee dat je misschien wel een maand van te voren kaarten dient te bestellen. CORONA update: De exacte openingstijden vind je altijd op de website van het Alhambra.

Header foto: Pepe Serrano