Torremolinos is een kustplaats aan de Costa del Sol met een skyline van torenflats en luxueuze appartementencomplexen die het hele jaar door, vanwege de warme zomers en zachte winters, vele toeristen trekt.

De naam Torremolinos komt van Torre (toren) en Molinos (molen) doordat er vroeger in deze regio veel windmolens te vinden waren, waarvan er nu nog één bestaat en als restaurant dient.

Zoals veel plaatsen aan de Spaanse kust is ook Torremolinos als klein vissersdorp ontstaan en was destijds de vakantiebestemming voor  kunstenaars en intellectuelen. In de jaren 70, tijdens de toeristische expansie van Spanje, is ook Torremolinos uitgegroeid tot één van de drukst bezochte badplaatsen van de Costa del Sol.

Tips:

  • De boulevard van Torremolinos strekt zich uit tussen  Playamar en La Carihuela. Aan de boulevard tref je een zeer ruime keus aan van  bars, restaurants, hotels en winkels
  • Calle San Miguel: is het commerciële hart van Torremolinos met vele leuke winkeltjes en gezellige barretjes
  • Paseo Maritimo: een beeldschone promenade met tientallen in vis gespecialiseerde restaurants
  • Casa de los Navajas:  Het Huis van de Messen is een klein residentiepaleis, opgericht in 1925 door Antonio Navajas, een zakenman uit Churriana die zich toelegde op de teelt van suikerriet op het land, waar momenteel de luchthaven van Malaga is gevestigd.De woning is gelegen op een klif met uitzicht op het strand van El Bajondillo en bestaat uit twee verdiepingen met uitkijkpunten, met de begane grond voor huisvesting voor het gezin. De esthetiek correspondeert met de Neomudéjar- stijl , die bloeide in Spanje – en in het bijzonder in de provincie Málaga- aan het einde van de 19e eeuw en het begin van de 20e, met de binnenhuisarchitectuur geïnspireerd op het Alhambra in Granada . Het gebouw werd door de gemeente Torremolinos  hersteld  en opende zijn deuren opnieuw in oktober 2014
  • Aqualand Torremolinos: waterpark met 18 spectaculaire water attracties. Adres: C / Cuba, nr. 10 29620 Torremolinos
  • Krokodillen park: Adres: Calle de Cuba 14 | 2962029620 Torremolinos

Accommodatie in deze omgeving


Booking.com

De locatie