Trevélez, het hoogste dorp in Spanje,  bestaat uit drie wijken, waarvan de hoogste op 1600 meter ligt. Het dorp ligt in de Alpujarras, in het droge klimaat van de Sierra Nevada. Het is de  ideale locatie voor het drogen en rijpen van Serrano hammen.  Er is dan ook geen huis in het dorp waar geen hammen hangen  te drogen.
De Serrano ham Trevélez wordt al eeuwenlang op dezelfde manier gedroogd en gerijpt. Dat geeft de ham een authentieke smaak die geen enkele andere ham kan evenaren. De Jamon Trevélez wordt ingewreven met zeezout en wordt daarna voor minimaal 23 maanden gedroogd en gerijpt in de droge berglucht van de Sierra Nevada. Hierdoor heeft deze Spaanse serranoham een heerlijk zachte en milde smaak.

Serrano ham Trevélez is voorzien van het label ‘Dénominacion de Origen deTrevélez’. Dit keurmerk wordt uitsluitend gegeven aan hammen die aan strenge regels voldoen voor wat betreft het ras, voeding en afkomst van de varkens. Zo weet je zeker dat je een kwaliteitsproduct in huis haalt.

De berg Mulhacén maakt deel uit van de Sierra Nevada en is  3482 meter hoog. In 1910 werd de berg voor het eerst beklommen. De Mulhacén is tegenwoordig zonder hulpmiddelen te beklimmen. Mulhacén komt van Muley Hacén of Muey Abul Hassan, de voorlaatste koning van Granada in de 15e eeuw, waarvan wordt gezegd dat hij op de berg is begraven.

Accommodatie in deze omgeving


Booking.com

De locatie